Vad ingår i en bilservice?

När du servar bilen är det viktigt att du vet vilka delar som ingår. Det finns en stor service och en liten, här är vad du får om du väljer den stora:

I en stor bilservice ingår bland annat kontroll av bilbatteri, olja och oljeskifte, kylvätska, bränslefilter, luftfilter och i den mindre servicen ingår bland annat kontroll av luftkonditionering, däck och fälgar men du får inte allt som ingår i den större. Det brukar vara så att vartannat år så är det en stor service som ska göras och vartannat år den lilla. Det beror på vad din tillverkare säger och det är viktigt att inte missa bilservice eftersom garantierna inte gäller då. Bilen behöver alltså servas med jämna mellanrum för att hålla sig i gott skick. Och det gäller speciellt nyare bilar men även äldre bilar behöver det, men det kanske inte är slaviskt lika viktigt alltid då eftersom bilar som är riktigt gamla ändå inte har några garantier. Du kommer med en bilservice hålla din bil driftsäker och det höjer även värdet på den. Det är lättare att sälja en bil som har genomgått bilservice än den som inte har gjort det, och ska du själv köpa en bil så är det klart att du vill att den har blivit servad. 

Det finns många bilfirmor där du kan göra en bilservice överallt i Sverige och här i Umeå där jag och många av mina följare bor finns det även här en del verkstäder att välja på. Det är rätt vanligt att man servar bilen där man har köpt den, men det går även bra att vända sig till en auktoriserad verkstad, och en sådan som jag alltid anlitar kommer jag att länka er till, de är bra och inte riktigt så dyra som de är på märkesverkstäderna. Tack för att ni läste!